- Тип страви
- Вид страви
- Інгредієнти
-
Інгредієнти
- В брусочках «З шинкою»
- 2 шт.
- Борошно пшеничне
- 2 склянки
- Кефір
- 1 склянка
- Цукор
- 0,5 ч. л.
- Сіль
- 0,5 ч. л.
- Сода
- 0,5 ч. л.
Перепічка на кефірі з плавленим сиром
45 хвилин5 персон -
Інгредієнти
- В брусочках «Дружба»
- 1 шт.
- Хліб білий
- 200 г
- Масло
- 20 г
- Помідори
- 1 шт.
- Томатна паста
- за смаком
- Зелень
- за смаком
Грінки з плавленим сиром
15 хвилин2 персони -
Інгредієнти
- В брусочках «З шинкою»
- 1 шт.
- Картопля
- 2 шт.
- Оливкова олія
- 2 ст. л.
- Бекон
- 100 г
- Сіль і перець
- за смаком
Запечена в духовці картопля з плавленим сиром
1 година 2 персони -
Інгредієнти
- В брусочках «Творожний»
- 1 шт.
- Борошно пшеничне
- 2 склянки
- Вершкове масло
- 100 г
- Яйця
- 3 шт.
- Печериці
- 5 шт.
- Шпинат
- 1 пучок
Пиріг зі шпинатом і плавленим сиром
2 години 6 персон -
Інгредієнти
- В брусочках «Із зеленню та часником»
- 2 шт.
- Зелена цибуля
- 1 пучок
- Часник
- 3 зубочки
- Маслини
- 70 г
- Помідори
- 2 шт.
- Консервована кукурудза
- 1 банка
Салат із плавленим сиром та курячим філе
30 хвилин6 персон -
Інгредієнти
- В брусочках «Вершковий»
- 1 шт.
- Креветки
- 6 шт.
- Огірок
- 2 шт.
- Вершки 20%
- 50 мл
- Помідори
- 1 шт.
Салат із плавленим сиром та креветками
15 хвилин2 персони -
Інгредієнти
- В брусочках «З шинкою»
- 3 шт.
- Сир твердий
- 50 г
- Копчена шинка
- 100 г
- Вершкове масло
- 50 г
- Сметана
- 2 ст. л.
- Петрушка
- за смаком
Сирні яйця з шинкою
30 хвилин4 персони -
Інгредієнти
- В брусочках «Із зеленню та часником»
- 2 шт.
- Сир домашній
- 100 г
- Перець болгарський
- 6 шт.
- Кріп
- за смаком
- Перець чилі
- за смаком
- Сіль
- за смаком
Закуска з перцю фаршированого сиром
30 хвилин4 персони
Рецепти страв з плавленого сиру
У кожної господарки чи просто людини, яка обожнює готувати, знайдеться список улюблених інгредієнтів, без яких вони просто не уявляють своїх кулінарних шедеврів. І нічого дивного, якщо в більшої половини маестро кулінарії в цьому переліку будуть плавлені сирки. Адже вони доповнюють будь-який рецепт своєю ніжною консистенцією і неймовірною смаковитістю.
Отже, плавлені сирки розташовані у топ найуживаніших продуктів. Та не всім відомо, як приготувати плавлений сир у домашніх умовах. Насправді ж, не обов’язково щоразу бігти до магазину, коли хочете приготувати щось із цим інгредієнтом. Якщо у вашому холодильнику можна знайти сир (творожний), молоко і масло – тоді вперед підкорювати новий кулінарний Еверест.
Не хвилюйтеся, рецепт плавленого сиру легкий у приготуванні, і часу знадобиться крихта. Просто не забудьте, як завжди, увімкнути фантазію, оскільки експериментувати з цим продуктом можна майже безкрайньо: додати кріп, петрушку, базилік, часник… Або ж навіть зробити його солодким і намащувати на скибку хліба замість джему.
Наприклад, виберемо стандартний рецепт плавленого сиру, щоб зрозуміти з чого він створений. Візьміть 500 г сиру, 0,5 склянки молока, 2 ст. ложки масла, 0,5 чайної ложки харчової соди, сіль і приправи – за смаком. Перекладіть сир у миску і добре розімніть, щоб консистенція стала однорідною. Додайте харчову соду і гарненько розмішайте. Залийте в суміш молоко.
Отриману масу треба перекласти в чисту каструлю, поставити на повільний вогонь і постійно помішувати. Коли маса почне плавитися, додайте сіль і приправи за смаком, а також масло. Як тільки помітите однорідну гладеньку консистенцію, знімайте каструлю з вогню – і все готово. Тож, це вам не рецепт твердого сиру - усе швидко і смачно!
Все про плавлений сир
Величезний плюс плавленого сиру ще й у тому, що сюди не потрібно додавати ніяких заквасок чи ферментів, не потрібно чекати днями, доки страва настоїться… Ці всі клопоти може нам принести рецепт твердого сиру, бринзи чи Філадельфії. Тому плавлений сир – це ще й економія не тільки часу, а й фінансів.
Страви з плавлених сирів можна знайти майже на кожному кулінарному сайті
Ну і, звичайно, чому б не поговорити про страви з плавлених сирків. Тут зустрінемо таке ж різноманіття, як і з приготуванням самого плавленого сирочку. Куди тільки його не додають?! У супи, салати, пироги, запіканки, бутерброди. Плавлений сир дарує стравам надзвичайний вершковий смак, а Вам – енергії, оскільки такі страви, зазвичай, дуже ситні.
Страви з плавленого сирка є майже на кожному кулінарному сайті
Оберемо, наприклад, розділ «Салати» - саме те, що необхідно в період спекотного літа. Але, якщо по секрету, вкотре увімкніть фантазію: змішуйте сир із різними овочами, пробуйте нові соуси, експериментуйте з інгредієнтами. Ще можна зробити фото ваших кулінарних звершень і поділитися ними в соцмережах. А раптом комусь теж припаде до смаку?
Мабуть, найбільше дивують виглядом і смаком рецепти з сиру, такі як супи. Їх певно, можна назвати найситнішою першою стравою всіх часів і народів. Такий суп теж легкий у приготуванні. Головне, щоб плавлений сирочок гарно розчинився у гарячій воді, тоді все точно буде «пальчики оближеш». І не забудьте зробити фото страви, якщо раптом знову створите новий рецепт.
Отож, тепер немає чому дивуватися чому плавлений сирочок обожнюють і дорослі, і малі. Економність, універсальність і смаковитість цього продукту не дозволить про себе забути. Рецепти з сиром варто вміти готувати кожному Джеймі Оліверу, однозначно!